Vi hjälper dig med din väggutredning, med oss kan du vara trygg i en professionell och sakkunnig bedömning. Vi är med dig hela vägen, till ett lågt och fast pris.

 •     

  Låt oss ta hand om din väggutredning och slipp huvudvärken med kommunen eller bostadsrättsföreningen.

 •     

  Vi arbetar i hela Sverige oavsett kommun.

 •     

  Vi har varit med länge, sen 2008 så vi kan det här.

 •     

  Du får din väggutredning till en låg och fast kostnad.

Vi arbetar sedan länge med uppdrag som byggkonsulter i hela Sverige och tar oss gärna an din väggutredning. Och vill du ha din väggutredning till ett riktigt bra pris, ja då har du kommit helt rätt.

Öppen planlösning och fria inomhusytor ger rymd och naturligt dagsljus, kvalitéer många skulle vilja ha i sitt boende. Detta går utan tvivel att åstadkomma även i bostäder med bärande innerväggar, det är här en väggutredning kommer in i bilden

En väggutredning fastställer om en vägg är bärande, och i så fall, hur man går vidare. Är väggen inte bärande kan den rivas utan vidare åtgärder.

Att riva en bärande vägg utan att ha gjort en väggutredning kan leda till allvarliga konsekvenser med personskador till följd och strukturella skador på byggnaden.

Dessutom är det inte tillåtet att göra ingrepp i en byggnads bärande element utan att först gjort en bygganmälan till kommunen. Så börja med en väggutredning, då får du svart på vitt vad som gäller.

Men om väggen är bärande eller går att riva är inget du behöver fundera över. Kontakta oss så gör vi din väggutredning snabbt, professionellt och till en mindre kostnad.

Några exempel på avväxlingar vi dimensionerat efter att ha gjort en väggutredning

Fler ritningar hittar du under referenser eller på Bygglov-Online som är ett av oss registrerat varumärke.

avväxling efter väggutredning

Avväxling med stålbalk efter väggutredning

Avväxling för stor dagöppning i bärande innervägg

Bygglovsritning modernt enplanshus

Större ingrepp efter en väggutredning

En större och en något mindre avväxling samt ny placering av dörrar

Bygglovsritning tillbyggnad

Nya dagöppningar i yttervägg efter en väggutredning

Ombyggnad av garage till kioskAll sakkunskap du behöver på ett och samma ställe

När du behöver hjälp med bygglovsritningar, konstruktionsritningar, vvs-ritningar, brandskyddsbeskrivning, energibalansberäkning eller en väggutredning. Allt till verkligt vettiga priser och utfört av dedikerade människor med gedigna kunskaper.

Ge mig en kostnadsfri offert

  073-534 10 15
Väggutredning och vad det kan leda till

Vad omfattar en väggutredning?

Om du vill riva eller flytta en vägg, bredda en dörröppning eller göra hål för installationer så behöver man veta om väggen tar last från ovanliggande konstruktioner, om den är bärande och i så fall, hur man går vidare och dimensionerar balkar och pelare som ska ersätta väggen.

Vi gör en utredning grundat på dom ritningar som finns, antingen dina egna eller från kommunens arkiv, eventuella platsbesök och lång erfarenhet. Därefter får du ett sakkunnighetsbevis som faställer väggens status. Detta kort om hur man gör en väggutredning. Är väggen bärande hjälper vi självklart till med att dimensionera erforderlig avväxling.

Vad kostar en väggutredning

En väggutredning brukar hamna i häradet 3800kr till 4800kr utan platsbesök. Då ingår ett sakkunnighetsbevis på väggens status, men inga ritningar på en eventuell avväxling. Men vi ger dig ett fast pris när vi har ett underlag.

Hur går det då till?

För en offert på en väggutredning skickar du över det underlag du har, helst via mejl. Ett underlag består oftast bygglovsritningar och om det finns, konstruktionsritningar. Vi behövr även veta var i landet huset är byggt för eventuella snölaster. Foton är också till hjälp. Vi kompletterar med eventuella frågor och återkommer sedan med en offert på din väggutredning som givetvis är kostnadsfri. Eller så slår du helt enkelt en signal så börjar vi där. På Bygglov-Online finns det mer att lästa, inte minst om konstruktionsritningar.

Ett urval blogginlägg
altan

Bygga altan, vad gäller?

Den 1 juli 2019 ändrades plan- och bygglagen och det blev möjligt att bygga vissa altaner utan bygglov och krångel med bygglovsritningar...

Läs mer om att bygga altan
Attefallshus

Attefallshus del 1

Attefallshus (attefallare) är i Sverige en ganska ny typ av komplementbyggnad som från den 2 juli 2014 kan byggas utan bygglov på många tomter. Attefallshuset får ha upp till 30 m² byggnadsarea...

Läs mer om Attefallshus
Attefallshus

Attefallshus del 2

Attefallare som komlementbyggnad eller komplementbostad och lite till...

Läs mer ännu om Attefallshus
Rivning av vägg efter en väggutredning

Grunderna för att säkert ta bort en bärande vägg

Att öppna upp väggar, vidga dörrar och frigöra flödet av ljus i huset är drömmen för många hushåll. Men då gäller det att ha koll på vad som är bärande, gör en väggutredning...

Läs mer om bärande väggar