Vi hjälper dig med dina vvs-ritningar - och till ett lågt fast pris är vi med dig hela vägen.

 •    

  Låt oss hjälpa dig med dina vvs-ritningar inför startbeskedet och slipp huvudvärken med kommunen.

 •    

  Vi arbetar i hela sverige oavsett kommun.

 •    

  Vi har varit med länge, sen 2008 så vi kan det här.

 •    

  Du får dina vvs-ritningar till ett fast och lågt pris.

Vi arbetar sedan länge med uppdrag som byggkonsulter i hela Sverige och gör vvs-ritningar till mycket konkurrenskraftiga priser, vvs-ritningar för alla typer av byggnader men med inriktning på småhus och mindre flerbostadshus

Idag krävs det vvs-ritningar för att få startbesked vid all nybyggnad och större tillbyggnader. Det gäller även mindre tillbyggnader i större omfattning, eller komplemetbostadshus (Attefallare) med våtenheter där startbeskedet ofta villkoras mot vvs-ritningar.

Den vanligaste grundläggningen idag vid ny/tillbyggnad är platta på mark. Då gjuter man in stamledningarna i bottenbjälklaget varför måttsatta vvs-ritningar är en självklarhet. Att åtgärda fel i efterhand blir komplicerat och mycket kostsamt. Att låta samma företag som gjort grundritningarna göra byggets vvs-ritningar minimerar risken för att det blir fel.

Vi vet vad kommunerna efterfrågar och tar fram dom vvs-ritningar du behöver inför det tekniska samrådet, varken mer eller mindre.

Några exempel på vvs-ritningar vi levererat

Fler vvs-ritningar hittar du under referenser eller på Bygglov-Online som är ett av oss registrerat varumärke.

vvs-ritning nybyggnad klubbhus

vvs-ritning nybyggnad

Nybyggnad av klubbhus. Inändigt VA.

vvs-ritning situationsplan

vvs-ritning utvändigt

Situationsplan. Fastighet med egen VA-anläggning.

ventilationsritning villa

vvs-ritning, ventilation

FTX-anläggning övervåning.

All sakkunskap du behöver på ett och samma ställe

När du behöver hjälp med bygglovsritningar, konstruktionsritningar, vvs-ritningar, brandskyddsbeskrivning, energibalansberäkning eller en väggutredning. Allt till verkligt vettiga priser och utfört av dedikerade människor med gedigna kunskaper.

Ge mig en kostnadsfri offert

  073-534 10 15
vvs-ritning liten

Vad omfattar vvs-ritningar?

vvs-ritningar är ett samlingsnamn för värme, ventilation och sanitet och motsvarande ritningar.

vvs-ritningar avseende vatten och avlopp eller va-ritningar, visar både inre och yttre förläggning av rör samt dagvatten med dimensioner och beräknade flöden för varmvattencirkulation. Att inte minst dagvattnet bli rätt dimensionerat är viktigare än någonsin då klimatförändringarna redan är här.

vvs-ritningar visande ventilationen eller ventilationsritningar, åskådliggör det projekterade luftflödet, luftbehandlingsdon och kanalisation för bästa komfort och integration med byggnadsstommen.

vvs-ritningar avseende värme eller installationsritningar för värmeanläggningen visar element, golvslingor och rörförläggning med beräknade flöden och tryckfall. Bakomliggande transmissionsberäkningar ger effektbehov, storlek på element och längd respektive cc på golvslingorna.

Vad kostar vvs-ritningar

vvs-ritningar ska inte vara dyrt, det ska vara prisvärt och våra priser är mer än konkurenskraftiga. Vi lämnar ofta pris på både bygglovsritningar, konstruktionsritningar och vvs-ritningar i samma offert, det blir definitivt biligare än att handla upp det separat, så prova oss. En offert kostar inget och du kommer bli positivt överraskad.

Hur går det då till?

För en offert på vvs-ritningar mejlar du över det underlag du har, oftast bygglovshandlingarna. Vi kompletterar med eventuella frågor och återkommer sedan med en offert på dina vvs-ritningar som självklart inte kostar något. Fri rådgivning ingår under hela byggtiden. På Bygglov-Online finns det fler vvs-ritningar att kika på.

Senaste blogginläggen
vvs-installation

Vanliga misstag av gds:are vid vvs-installationer

Här får du experttips för att undvika kostsamma misstag och säkerställa att din vvs-installation blir som det är tänkt, även utan vvs-ritningar....

Läs mer om misstg att undvika
Attefallshus

Attefallshus del 1

Attefallshus (attefallare) är i Sverige en ganska ny typ av komplementbyggnad som från den 2 juli 2014 kan byggas utan bygglov på många tomter. Attefallshuset får ha upp till 30 m² byggnadsarea...

Läs mer om att Attefallshus
Attefallshus

Attefallshus del 2

Attefallare som komlementbyggnad eller komplementbostad och lite till...

Läs ännu mer om att Attefallshus
Riva vägg exempel

Bygglov eller bygganmälan

Det är viktigt att ha koll på när man behöver göra en bygganmälan eller söka ett bygglov. Bygglovsritningar behöver du oavsett och kanske konstruktionsritningar...

Läs mer om bygglov vs bygganmälan